Klasa IV w Manufakturze Cukierków i Candy Park.
8 października uczniowie klasy IV wybrali się z wychowawcą p. Iwoną Ochmańską i p. Moniką Szulkowską na wycieczkę do Manufaktury Cukierków w Warszawie i Candy Park w Rzgowie k. Łodzi.
Celem wycieczki było poznanie tajemnicy powstawania słodkich karmelków i lizaków, a dodatkową atrakcją pobyt w największym w Polsce parku dmuchańców.
W Manufakturze Cukierków dzieci poznały proces ręcznego wykonywania słodkości – od wylania karmelu na kamienny blat, poprzez nadawanie mu smaków i kolorów, aż do wytworzenia gotowych produktów. Dzieci mogły też wcielić się w rolę cukierników i samodzielnie wykonać kolorowego lizaka. Na zakończenie warsztatów każdy uczestnik otrzymał dyplom, pięknie zapakowanego lizaka oraz rożek z karmelowymi cukierkami na pamiątkę pobytu w tym kolorowym i „słodkim” miejscu.
W Candy Park wśród dmuchanych atrakcji dzieci znalazły potwora- połykacza dzieci, gigantyczny tor przeszkód, basen z piłeczkami, labirynt, wysoką na 8 metrów zjeżdżalnię oraz magiczne lustra. Niezwykłą frajdą była zakręcona karuzela.
To był niesamowity, pełen wrażeń dzień.